
در این مقاله به معرفی انواع لیزر موهای زائد و دستگاههای آن پرداختهایم. یکی از موارد درمان عدم رویش موهای زائد بدن استفاده از دستگاه لیزر است. دستگاههای لیزر الکساندرایت و لیزر دایود از مهمترین این موارد هستند. نواحی مختلفی دارای رویش موهای زائد هستند. لیزر پوست ، لیزر مو ، لیزر پوست صورت و لیزر کل بدن جز نواحی هستند که اغلب افراد انجام میدهند. در این مقاله علاوه بر معرفی انواع لیزر موهای زائد و دستگاههای آن، مزایا و معایب هر دستگاه نیز اطلاعرسانی میشود. در انتها نیز مقایسه این دستگاهها را قرار دادهایم. امیدواریم بعد از خواندن این مقاله، تاثیر هردستگاه و انواع لیزر موهای زائد را بدانید.
۱٫ لیزر روبی:
لیزر روبی اولین لیزری بود که به صورت گسترده به منظور حذف موهای زائد مورد استفاده قرار گرفت. این لیزر هم از نظر ایمنی و هم از نظر اثرگذاری قابل اعتماد و اثبات شده است. البته این لیزر بیشتر برای کسانیکه پوستهای روشن و موهای تیره رنگ دارند اثر موثر است. این دستگاه یک سیستم خنک کننده داخلی دارد. در هنگام انجام دادن درمان، همزمان با پالسهای لیزر به خنک کاری پوست و بافتها میپردازد. میان هر پالس لیزر در این دستگاه ۲ ثانیه فاصله زمانی وجود دارد. در این فاصله پوست بتواند فرصت کافی برای خنک شدن داشته باشد و خطر و احتمال آسیب دیدگی پوست کاهش یابد. این کار همچنین باعث کاهش درد نیز میشود. چرا که هرچه پالسها سریعتر بر روی پوست اعمال شوند فرد احساس ناراحتی کمتری خواهد داشت. طول موج لیزر روبی ۱۹۴ نانومتر است.
مزایا و معایب لیزر روبی
مزایا:
- کاهش و از بین بردن دائم موهای زائد
- استفاده از سیستم و دستگاههای خنک کننده که خطر سوختگی و عوارض جانبی را کاهش میدهد
- درد و ناراحتی به کارگیری این لیزر کمتر از انواع دیگر لیزرهاست
- موهایی که پس از انجام درمان دوباره رشد میکنند معمولا نازکتر و کمپشتتر هستند
معایب:
- برای پوستهای تیره و برنز مناسب نیستند
- درمان سطوح نسبتا کوچک
- خطر سوختگی، ایجاد آثار زخم، التهاب، سرخ شدگی و تغییر رنگ پوست
- قدیمی بودن روش و جایگزینی آن با روشهای جدیدتر و موثرتر
۲٫ لیزر الکساندرایت:
این لیزر دارای امواج و اشعههایی با طول موج بلند است اما نه به بلندی لیزر ان دی یاگ. این لیزر برای انواع مختلف پوست مانند پوستهای گندمگون بسیار مناسب است. این لیزر از کریستال الکساندرایت بهره میبرد که نور مادون قرمز متمایل به قرمز مرئی تولید میکند. نقطه این لیزر نسبتا بزرگ بوده و سرعت درمان با آن بیشتر از تمام انواع دیگر لیزرها میباشد. این لیزر قادر است سطوح بزرگتر در بدن مانند کمر و سینه را به سرعت درمان کند. طول موج مورد استفاده در این لیزر ۷۵۵ نانومتر است.
مزایا و معایب لیزر الکساندرایت
مزایا:
- سرعت بالای پالس که به معنای زمان کمتر برای درمان است.
- موثر بر روی انواع پوستها با درجات روشنایی از سفید تا سبزه.
- برای درمان و از بین بردن موهای نازک موثر تر از دیگر لیزرهاست.
- پوشش بخشها و نواحی بزرگ بدن با میزان و قدرت نفوذ بالا.
معایب:
- برای پوستهای برنزه یا تیره مناسب نیست.
- ممکن است باعث تغییر رنگ دانههای پوست شود.
- استفاده مکرر از آن ممکن است باعث ایجاد درد شود.
۳٫ لیزر دایود:
این دستگاه نسبتا جدید بوده و با دیگر سیستمهای لیزری متفاوت است. چرا که در این نوع لیزرها از دیود یا نیمه رساناها برای ایجاد نور استفاده میشود. این لیزر ترکیبی از طول موجهای بلند و کوتاه است به این صورت که به راحتی جذب ملانینها میشود و به عمق پوست در فولیکولهای مو نیز نفوذ میکند. طول موجهای بلند لیزر دیود، صدمات پوستی را به حداقل میرساند. از آنجا که میزان جریان اعمال شده به دیود میتواند تغییر داده شود، طول موجهای مختلفی میتوان از آن به دست آورد و در نتیجه از آن میتوان برای رفع نیازهای مختلف بهره گرفت. لیزر دیود میتواند برای از بین بردن موهای زائد بر روی پوستهای تیره رنگ بهترین عملکرد را داشته باشد، بهتر است در این حالت موها کلفت و تیره رنگ باشند تا بهترین نتیجه حاصل شود. طول موج مورد استفاده در این لیزر ۸۰۰ تا ۸۱۰ نانومتر است.
مزایا و معایب لیزر دایود
مزایا:
- طول موج بالاتر امکان نفوذ بیشتر در پوست را میدهد
- درمان بخشها و نواحی بزرگ در بدن
- بازیابی سریع
- طول موج قابل تنظیم و در نتیجه انعطاف پذیری بالا
- درمان موثر پوستهای تیرهتر
- کاهش احتمال آسیب رسیدگی به لایه اپیدرمیس پوست.
معایب:
- عوارض جانبی که ممکن است شامل سوختگی و تغییر رنگ پوست شود .
- میتواند باعث کهیر شود.
۴٫ لیزر ان دی یاگ:
یاگ به دلیل داشتن طول موج بلند به راحتی به درون پوست نفوذ میکند از لایه اپیدرم و ملانین موجود در آن میگذرد. به لایهای که فولیکولهای مو در آن قرار گرفتهاند میرسد و جذب ملانینهای موجود در ریشه موها میشود. این لیزر به خصوص برای درمان و از بین بردن موهای زائد مردم آسیای شرقی که به کارگیری دیگر انواع لیزر بیتاثیر بوده، موثر است. مهمترین و اصلیترین تفاوت این لیزر با دیگر انواع لیزر موهای زائد آن است که این لیزر از فرکانس بالاتری استفاده میکند که نفوذ بیشتر در پوست را ممکن میسازد. این لیزر همچنین میتواند در فرکانس پایینتر هم عملکرد خوبی داشته باشد که در این حالت نوری سبز رنگ از خود گسیل کرده و فولیکولهای نزدیکتر به سطح پوست را مورد هدف قرار میدهد. طول موج مورد استفاده در این لیزر از ۵۳۲ تا ۱۰۶۴ نانومتر متغیر است.
مزایا و معایب لیزر ان دی یاگ
مزایا:
- این سیستم میتواند برای درمان تمام انواع پوستها، شامل پوستهای تیره و پوستهای زرد رنگ مردم آسیای شرقی مورد استفاده قرار گیرد.
- نواحی بزرگ سطح پوست با کمک این لیزر میتوانند به طور موثر و خیلی سریع درمان شوند.
- تاخبر در زمان رشد مجدد در هنگام استفاده از این لیزر بیشتر از دیگر لیزرها میباشد.
- درحال حاضر پیشرفتهترین فناوری را در میان روشهای مختلف لیزر درمانی ارائه میکند.
معایب:
- ممکن است دردناک باشد.
- بر موهای روشن و نازک تاثیر کمی دارد.
۵٫ لیزر آی پی ال:
آی پی ال در حقیقت جزء سیستمهای لیزری محسوب نمیشود. آی پی ال یا نور شدید پالسی یک تفاوت اساسی و مهم با دیگر انواع لیزر دارد و آن این است که در این روش از یک طول موج مشخص استفاده نمیشود، بلکه چندین طول موج برای درمان و از بین بردن موهای زائد مورد استفاده قرار میگیرد. آی پی ال از طیف کامل امواج رادیویی از نور مرئی تا اشعه مادون قرمز را برای درمان به کار میگیرد. اشعه تولید شده در طول موج های مختلف پیش از گسیل و ساطع شدن از دستگاه، فیلتر میشوند تا تنها طول موج ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ نانومتر از دستگاه عبور کند.
مزایا و معایب لیزر آی پی ال
مزایا:
- میتواند بخش های وسیعی از پوست را تحت درمان قرار دهد
- ایجاد درد و ناراحتی در این روش کمتر از روشهای مبتنی بر استفاده از لیزر است.
- از لیزر به مراتب ارزانتر است.
معایب:
- تنها برای درمان پوستهای روشن موثر است.
- به طور کلی میتوان آن را ضعیفتر و کم اثرتر از لیزر درمانی برای حذف موهای زائد دانست.
- این فناوری قدیمی است و در حال حاضر از آن چندان استقبال نمیشود.
مقایسه انواع لیزرها:
هر کدام از روشها و سیستمهای لیزر برای تیپ خاص پوست و مو کاربرد دارد مقایسه آنها با هم درست مثل آن است که بپرسیم پیچ گوشتی دوسو بهتر است یا چهارسو؟ و جواب آن است که گرچه هر دو برای بستن پیچ به کار میروند اما ابزار مناسب با توجه به نوع پیچ انتخاب میشود. سیستم آی پی ال در واقع بهترین و کمعارضهترین نوع دستگاه لیزر جهت از بین بردن موهای زائد در همه نوع پوست است. این دستگاهها برای نژاد ایرانی هم که اندکی سبزه هستند مناسب است. اما این سیستمها دردناکتر هستند و هم اثر کمتری از لیزرها دارند.
سیستم لیزر الکساندرایت و لیزر دایود لیزر انتخابی برای نژاد سفید اروپایی و ایرانیان خیلی سفید است. اگر فرد اندکی سبزه باشد احتمال سوختن پوست زیاد می شود اما در صورت مراجعه به پزشک مجرب این احتمال به صفر میرسد. این دستگاهها به صورت نقطهای کار میکنند و برای موبری در سطح وسیع مناسب نیست و تا حدودی میتواند دردناک باشد. بنابراین یکی از بهترین و مهمترین دستگاههای لیزر که در بازار به دستگاه الکس معروف است دستگاه لیزر الکساندرایت است. این دستگاه از مدرنترین دستگاههای لیزر است و به دلیل عوارض کم و کارایی بالایی که دارد افراد زیادی متقاضی لیزر با این دستگاه هستند. پیرو پیشرفتهایی که در فناوری ایجاد شده است، دستگاهی به نام دستگاه لیزر الکساندرایت کندلا به دنیای زیبایی وارد شده است که به دلیل مزایا و خصوصیات ویژهای که دارد از طرفداران زیادی برخوردار است.
امیدوارم مطالب کامل و مفید واقع شده باشد.
نظراتتون را زیر همین پست برامون کامنت کنید
خیلی خوب بود